Andrea van Lieshout

Ingredienten

4
Personen

Romige avocadosoep

  • 2 avocado's
  • 2 takjes koriander
  • 1 rode peper
  • 0.5 limoen
  • 2 l kippenbouillon
  • 250 ml crème fraîche
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 15 minuten

Halveer de avocado's, verwijder de pit en lepel het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in grovestukken. Hak de koriander en rode peper grof. Pureer de avocado's, koriander, limoensap, rode peper, 1 liter kippenbouillon, zout en peper tot een gladde puree. Voeg eventueel meer kippenbouillon toe als de soep te dik is. Zet de soep afgedekt in de koelkast tot hij koud is. Roer vlak voor het serveren de crème fraîche erdoor. Garneer met gehakte koriander.

Geef je waardering

13
Romige avocadosoep