- Maak de bonen schoon en breek of snijd ze in drieën. Blancheer ze 2-3 minuten in kokend water.
- Pel de knoflook. Stamp in de vijzel de knoflook met de sambal, trassi, gemalen koriander, gember en een halve theelepel zout tot een pasta.
- Verhit de olie in een wok en bak de knoflookpasta. Voeg het kipgehakt toe en roerbak een paar minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog een minuut, tot de bonen beetgaar zijn. Schep de ketjap door het gerecht. Verdeel het gerecht over een schaal, strooi er alfalfa over en serveer met rijst en wat kroepoek.
Roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Ingredienten
4
Personen
Roerbakschotel
- 500 gr sperziebonen
- 4 tenen knoflook
- 1 tl sambal manis
- 1 tl trassi
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen gember
- (zee)zout
- 2 el zonnebloem- of arachideolie
- 400 gr kipgehakt
- 2 el ketjap manis
- 40 gr alfalfa
- voor erbij: gekookte of gestoomde rijst, kroepoek
Benodigdheden
- vijzel
- wok of flinke koekenpan
Bereidingswijze
15 minuten
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Geef je waardering
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Facebook opmerkingen