De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen

Een roerbakschotel met ketjap-kip uit het kookboek Zoete spruiten. Het perfecte familiemaal. Aan tafel!

15 min kooktijd
Roerbakschotel met ketjap-kip en sperziebonen

Een recept van

Bereidingswijze

  1. Maak de bonen schoon en breek of snijd ze in drieën. Blancheer ze 2-3 minuten in kokend water.
  2. Pel de knoflook. Stamp in de vijzel de knoflook met de sambal, trassi, gemalen koriander, gember en een halve theelepel zout tot een pasta.
  3. Verhit de olie in een wok en bak de knoflookpasta. Voeg het kipgehakt toe en roerbak een paar minuten. Voeg de sperziebonen toe en roerbak nog een minuut, tot de bonen beetgaar zijn. Schep de ketjap door het gerecht. Verdeel het gerecht over een schaal, strooi er alfalfa over en serveer met rijst en wat kroepoek.  

Kinderen en eten, het blijft lastig zodra het geen pannenkoeken zijn of patat is. In Zoete Spruiten komen verschillende kinderen aan het woord en geven ze hun ongezouten mening over ingrediënten die de meeste kinderen niet lekker vinden, zoals witlof, spruitjes, vis en kaas. En wie krijgt die mening beter boven tafel dan Jochem van Gelder?

Jochem draagt de ongezouten mening van de kinderen door aan 24Kitchen-chef Roberta Pagnier, zelf ook moeder en in blijde verwachting! Roberta weet dus als geen ander hoe het is om voor kinderen te koken en elke aflevering bedenkt ze dan ook een oplossing voor het probleem: van een originele manier om te presenteren tot groenteburgers, en van pasta met spruitjes tot kaaswafeltjes. Ze kookt het traditionele gerecht op een andere manier, geeft tips hoe je lekkere kidsproof gerechten maakt en wat hierbij helpt.

De kids gaan samen met Roberta & Jochem aan tafel en vellen vervolgens hun oordeel over het “nieuwe” gerecht. Of ze enthousiast zijn zie je elke week in Zoete Spruiten.

Benieuwd naar de recepten? Je vindt ze hier!

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker