Roerbakschotel met garnalen

28
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Bereiding

Kook de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in schuine stukjes. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in repen. Pel en snijd de knoflook in plakken. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in halve ringetjes. Snijd de onderkanten van de bimi.

Verhit een scheut olie in een wok en bak de paprika en de komkommer circa 2 minuten. Voeg de knoflook, peper en sojabonen toe en bak het geheel nog 3 minuten. Voeg 1 el vissaus toe. Breng op smaak met rasp van de limoenschil, versgemalen peper en een beetje zout en roer de cashewnoten erdoor. Maak de garnalen schoon.

Verhit een grillpan. Doe de garnalen in een kom en de vissaus, gembersiroop en sap van de limoen toe. Schep de garnalen in de grillpan en grill ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Serveren

Schep de noedels op borden, schep de wokschotel erover en leg de garnalen erop. Lepel het bakvocht van de garnalen erover.

Ingredienten

4
Personen

Voor de roerbakschotel

  • 300 g rijstnoedels
  • 1 komkommer
  • 2 rode paprika’s
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 200 g bimi
  • zonnebloemolie
  • 200 g sojabonen, koelvers
  • 1 limoen
  • 60 g cashewnoten
  • 500 g grote garnalen, rauw
  • 2 el vissaus
  • 2 el gembersiroop

Extra nodig

  • wok
  • grillpan
Geef je waardering
28