De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rode poon met gestoofde sperziebonen

30 min kooktijd
Rode poon met gestoofde sperziebonen

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Gestoofde sperziebonen
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, breek de sperziebonen doormidden en kook de ze in circa 5 minuten beetgaar. 
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn. 
  • Pel en snipper de ui. 
  • Giet de sperziebonen af en zet de pan met sperziebonen terug op het vuur. 
  • Voeg de peper, ui en de boter toe en stoof de sperziebonen circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout. 

Noedels
  • Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pluk en hak de koriander fijn. 
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Giet de noedels af en meng met de koriander, bosui en sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper

Rode poon
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de poonfilets, op laag vuur, circa 5 minuten op de velkant. Draai de vis om en laat nog circa 1 minuut op de filetkant bakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
  • Schep de gestoofde sperziebonen en de noedels op de borden. Leg de gebakken rode poon erbovenop.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker