Rode poon met gestoofde sperziebonen

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
Gestoofde sperziebonen
  • Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
  • Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, breek de sperziebonen doormidden en kook de ze in circa 5 minuten beetgaar. 
  • Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn. 
  • Pel en snipper de ui. 
  • Giet de sperziebonen af en zet de pan met sperziebonen terug op het vuur. 
  • Voeg de peper, ui en de boter toe en stoof de sperziebonen circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout. 

Noedels
  • Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Pluk en hak de koriander fijn. 
  • Snijd de bosui in dunne ringen.
  • Giet de noedels af en meng met de koriander, bosui en sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper

Rode poon
  • Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de poonfilets, op laag vuur, circa 5 minuten op de velkant. Draai de vis om en laat nog circa 1 minuut op de filetkant bakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
  • Schep de gestoofde sperziebonen en de noedels op de borden. Leg de gebakken rode poon erbovenop.

Ingredienten

4
Personen

Gestoofde sperziebonen

  • 600 g sperziebonen
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 el boter

Noedels

  • 300 g noedels
  • 1 bosje koriander
  • 1 bosje bosui
  • 1 tl sesamolie

rode poon

  • 4 rode poonfilets
  • olijfolie om in te bakken
Geef je waardering
2