- Breng een pan water met een beetje zout aan de kook.
- Verwijder de uiteindes van de sperziebonen, breek de sperziebonen doormidden en kook de ze in circa 5 minuten beetgaar.
- Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijst en hak de peper fijn.
- Pel en snipper de ui.
- Giet de sperziebonen af en zet de pan met sperziebonen terug op het vuur.
- Voeg de peper, ui en de boter toe en stoof de sperziebonen circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout.
Noedels
- Kook de noedels gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Pluk en hak de koriander fijn.
- Snijd de bosui in dunne ringen.
- Giet de noedels af en meng met de koriander, bosui en sesamolie. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper
Rode poon
- Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de poonfilets, op laag vuur, circa 5 minuten op de velkant. Draai de vis om en laat nog circa 1 minuut op de filetkant bakken. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Schep de gestoofde sperziebonen en de noedels op de borden. Leg de gebakken rode poon erbovenop.
0 reacties