De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rode bonensoep van de Antillen /Sòpi di Bonchi kòrá

Een heerlijke en verrassende soep met rode bonen, gepekeld rundvlees, rookworst en bakbanaan uit de Antilliaanse keuken!

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rode bonensoep van de Antillen /Sòpi di Bonchi kòrá

Bereidingswijze

Week het runderpekelvlees een nacht in water in de koeling.

Giet het water af en snijd het vlees in kleine stukjes. Leg de stukjes vlees in een pan en schenk er schoon water op tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees circa 30 minuten op laag vuur.

Breng het water aan de kook. Pel en hak de knoflook fijn. Spoel de bonen schoon. Voeg bonen, knoflook en kaneel toe en kook circa 10 minuten.

Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil en snijd de banaan in plakken. Snijd de rookworst in dikke plakken. Voeg het zoutvlees, rookworst, ui, bouillonblokje, nootmuskaat, boter en bakbanaan toe aan de bonen. Verwarm de soep al roerende om aanbranden te voorkomen. Wanneer de soep te dik wordt, voeg dan eventueel wat water toe.

Voeg de melk en suiker toe wanneer de soep is opgewarmd.

Serveer met rijst of funchi.

Tip: je kunt het pekelvlees ook vervangen voor de dezelfde hoeveelheid schouderham van het bot.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.