Rode bonensoep van de Antillen /Sòpi di Bonchi kòrá

18
Makkelijk

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Week het runderpekelvlees een nacht in water in de koeling.

Giet het water af en snijd het vlees in kleine stukjes. Leg de stukjes vlees in een pan en schenk er schoon water op tot het vlees net onder staat. Stoof het vlees circa 30 minuten op laag vuur.

Breng het water aan de kook. Pel en hak de knoflook fijn. Spoel de bonen schoon. Voeg bonen, knoflook en kaneel toe en kook circa 10 minuten.

Pel en snijd de ui in grove stukken. Schil en snijd de banaan in plakken. Snijd de rookworst in dikke plakken. Voeg het zoutvlees, rookworst, ui, bouillonblokje, nootmuskaat, boter en bakbanaan toe aan de bonen. Verwarm de soep al roerende om aanbranden te voorkomen. Wanneer de soep te dik wordt, voeg dan eventueel wat water toe.

Voeg de melk en suiker toe wanneer de soep is opgewarmd.

Serveer met rijst of funchi.

Tip: je kunt het pekelvlees ook vervangen voor de dezelfde hoeveelheid schouderham van het bot.

Ingredienten

4
Personen

Rode bonensoep van de Antillen

  • 400 g runderpekelvlees
  • 1 l water
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g kidneybonen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 uien
  • 1 rijpe bakbanaan
  • 1 slagersrookworst
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 0.5 tl nootmuskaatpoeder
  • 1 el boter
  • 50 ml koffiemelk
  • 2 el suiker
Geef je waardering
18