Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Rode Bietensoep

  • 3 tomaten
  • 8 gekookte rode bieten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • zonnebloemolie
  • 1 tl mierikswortelpasta
  • 1 scheutje azijn
  • 500 ml kippenbouillon
  • 1 avocado
  • 1 el magere yoghurt
  • 1 Granny Smith appel
  • 4 volkoren pistoletjes
  • 4 takjes bladpeterselie
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • bolzeef
  • staafmixer

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

De soep:
Verwijder de kroontjes van de tomaten.
Snijd de tomaten grove stukken.
De bieten kunnen ook in grove stukken worden gesneden. Houd er drie apart. 
Pel en snipper de ui, pel en hak de knoflook.
Verhit olie in een pan.
Fruit hierin de ui, knoflook en mierikswortel.
Bak de tomaten en bieten even kort mee en blus af met azijn.
Schenk de kippenbouillon erbij en laat circa 10 minuten koken.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd intussen de overgebleven bieten in kleine blokjes.

De crème van avocado maken:
Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en de schil.
Prak de avocado fijn en roer met de yoghurt tot een gladde massa.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil de appel en verwijder het klokhuis.
Snijd appel in kleine blokjes en meng met de avocado-crème.
Bak de broodjes af volgens de verpakking.

De soep pureren:
Pureer met een staafmixer de soep.
Haal de soep door een zeef.
Voeg de overige blokjes rode biet toe.
Garneer de soep met fijngesneden peterselie.

Geef je waardering

113
Rode bietensoep