Rob Stenders Deep dish pizza

10
Gemiddeld

Bereidingswijze

60 minuten totale tijd

Deeg
Maak een kuiltje in de bloem. Schenk het water in het kuiltje en los de gist erin op. Schenk de olie erbij en strooi het zout over de rand. Meng de bloem er beetje bij beetje door en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.

Aardappels
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappels schoon en snijd de aardappels in blokjes. Pel en snijd de knoflook fijn. Meng in een ovenschaal de aardappels, rozemarijn, knoflook en olijfolie en bak de aardappels in de oven in circa 30 minuten gaar.

Saus
Pel en snipper de uien en pel en snijd de knoflook en de chilipeper fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui, knoflook en chilipeper. Voeg de tomaten en oregano toe en kook de saus circa 15 minuten. Breng op smaak met zout en peper.

Deep dish pizza
Vet het bakblik in. Kneed het deeg door en rol het deeg uit tot een cirkel van circa 1 centimeter dik. Bekleed het bakblik met het deeg en prik de bodem in met een vork. Verdeel de aardappels over de bodem. Scheur de mozzarella en de chorizo in stukken en verdeel ze over de aardappels. Schep de saus erover en verdeel de geraspte kaas erover. Bak de pizza in de oven in circa 25 minuten gaar.

Ingredienten

1
Porties

Pizzadeeg

  • 300 g bloem
  • 150 ml lauw water
  • 10 g gist
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 tl zout

Aardappels

  • 4 roseval aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 el olijfolie

Saus

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 chilipeper
  • 6 tomaten
  • olie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 bollen mozzarella
  • 150 g plakjes chorizo
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • 1 taartpan van 24 cm doorsnede
  • boter om in te vetten
  • 2 el geraspte kaas
Geef je waardering
10