Risotto met studentenhaver en geitenkaas

2
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Verwarm de grill van de oven voor op 220 °C.
  • Breng in een pan 1 liter water aan de kook en los hierin de bouillonblokjes op.

Risotto

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de helft van de uien en knoflook.
  • Voeg de risottorijst toe en roer dit circa 1 minuut door.
  • Blus af met een flinke schep bouillon en gaar de risotto volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Verhit olie in een pan en fruit hierin de overgebleven uien en knoflook.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken.
  • Rang de sperziebonen en snijd ze daarna in stukjes van circa 1 centimeter.
  • Voeg ze circa 5 minuten voordat de risotto klaar is toe.
  • Laat de spinazie uitlekken op een zeef.
  • Roer, als de risotto bijna klaar is, de studentenhaver en de spinazie erdoor.
  • Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Broodjes met geitenkaas

  • Snijd de ciabatta en geitenkaas in plakken.
  • Leg de plakken ciabatta op een met bakpapier beklede bakplaat en beleg met de geitenkaas.
  • Besprenkel met honing.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de geitenkaas onder de grill in circa 3 minuten goudbruin.

Ingredienten

4
Personen

Risotto met studentenhaver en geitenkaas

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risotto
  • 800 g spinazie
  • 250 g sperziebonen
  • 200 g studentenhaver
  • nootmuskaat
  • 1 ciabatta
  • 200 g geitenkaas
  • 2 el honing
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig:

  • bakpapier
Geef je waardering
2