De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto met paddenstoelen en groene asperges

Verwen je gasten met deze heerlijke romige risotto met paddenstoelen en groene asperges. Supermakkelijk en vol van smaak!

45 min kooktijd
Risotto met paddenstoelen en groene asperges

Een recept van

Gabriele Sponza

Miniatuurvoorbeeld

Verwen je gasten met deze heerlijke romige risotto met paddenstoelen en groene asperges. Supermakkelijk en vol van smaak!

Bereidingswijze

  1. Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de paddenstoelen in plakjes.
  2. Pel en hak de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Schil de asperges. Pel en snipper de ui.
  3. Verhit een scheutje olie in de pan, bak de paddenstoelen, knoflook en zongedroogde tomaten en laat in een schaaltje afkoelen.
  4. Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui en de rijst tot de rijst glazig is. Blus de risotto af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten het paddenstoelen-tomatenmengsel toe en verwarm het geheel.
  5. Bak de asperges in de pan of op de grill beetgaar.
  6. Rasp de Parmezaanse kaas.
  7. Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn.
  8. Draai het vuur uit, voeg de boter, Parmezaanse kaas en peterselie toe en meng tot een romige risotto.

Serveren

Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de asperges bovenop.

Gabriele denkt dat voedsel niet uit ons leven is weg te slaan, omdat het ons leven kleurrijk en leuk maakt. Hij deelt zijn ideeën in de culinaire 24Kitchen serie ''For The Love Of Food'' en legt in zijn eigen woorden uit: ''Je hoeft geen masterchef te zijn om koken leuk te vinden. Enthousiast zijn is genoeg om goede gerechten te koken''.

Geïnspireerd door de multiculturele metropool Istanbul en vooral door de diverse lokale keukencultuur creëert Gabriele een fusie van wereldkeuken met lokale ingrediënten die afkomstig zijn uit het magische Anatolia en zijn creativiteit.

Hij helpt het publiek om gezonde, lekkere en praktische maaltijden te bereiden. Hij laat iedereen zien hoe simpel het is om goede gerechten te koken.

Gaat jouw hart ook sneller slaan als je in de keuken staat? Ontmoet Gabriele in zijn keuken, zijn meest intieme plek, waar hij met behulp van verschillende ingrediënten en kruiden je gasten meeneemt op een onweerstaanbare reis.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker