- Maak de paddenstoelen schoon en snijd of scheur de paddenstoelen in plakjes.
- Pel en hak de knoflook. Snijd de zongedroogde tomaten fijn. Schil de asperges. Pel en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in de pan, bak de paddenstoelen, knoflook en zongedroogde tomaten en laat in een schaaltje afkoelen.
- Verhit een scheutje olie in een grote pan en fruit de ui en de rijst tot de rijst glazig is. Blus de risotto af met de witte wijn. Schenk beetje bij beetje de bouillon erbij en gaar de rijst in circa 20 minuten. Roer regelmatig door. Voeg de laatste 3 minuten het paddenstoelen-tomatenmengsel toe en verwarm het geheel.
- Bak de asperges in de pan of op de grill beetgaar.
- Rasp de Parmezaanse kaas.
- Pluk de blaadjes peterselie en hak fijn.
- Draai het vuur uit, voeg de boter, Parmezaanse kaas en peterselie toe en meng tot een romige risotto.
Serveren
Verdeel de risotto over 4 borden en serveer met de asperges bovenop.
0 reacties