Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Risotto met kip en boontjes

  • 2 kipfilets
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g sperziebonen
  • 1 puntpaprika
  • zonnebloemolie
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 600 ml kippenbouillon
  • 100 g geraspte Paramzaanse kaas
  • zout
  • versgemalen peper

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

De risotto:

  • Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met zout en peper.
  • Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn.
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in vieren.
  • Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes.
  • Verhit olie in een pan.
  • Bak de kip om en om aan en haal het uit de pan.
  • Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijstkorrels glazig zien.
  • Voeg al roerend de wijn toe.
  • Voeg de bouillon toe en roer goed door. Breng dit aan de kook.
  • Voeg de sperziebonen toe.
  • Voeg de kip en puntpaprika toe en laat de risotto circa 15 minuten zachtjes koken en blijf goed door roeren.
  • De risotto is klaar als alle bouillon is opgenomen door de rijst.
  • Proef of de rijst gaar is en breng het op smaak met zout en peper.
  • Haal de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor.

Geef je waardering

530
Risotto met kip en boontjes