- Snijd de kip in stukjes en bestrooi ze met zout en peper.
- Pel en snipper de uien, pel en hak de knoflook fijn.
- Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in vieren.
- Halveer de puntpaprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukjes.
- Verhit olie in een pan. Bak de kip om en om aan en haal het uit de pan.
- Verhit opnieuw olie in de pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten. Voeg de rijst toe en blijf roeren tot de rijstkorrels glazig zien.
- Voeg al roerend de wijn toe. Voeg de bouillon toe en roer goed door. Breng dit aan de kook. Voeg de sperziebonen, kip en puntpaprika toe en laat de risotto circa 15 minuten zachtjes koken en blijf goed door roeren. De risotto is klaar als alle bouillon is opgenomen door de rijst.
- Proef of de rijst gaar is en breng het op smaak met zout en peper. Haal de risotto van het vuur en roer de Parmezaanse kaas erdoor.
Een smakelijke risotto van kip, boontjes en paprika. Lekker, snel en gezond!
0 reacties