• Verwarm de oven voor op 180°C.
De sperzieboontjes:
• Maak de sperziebonen schoon door de punten te verwijderen.
• Kook deze in 5 minuten beetgaar
• Giet af.
De risotto:
• Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook.
• Verhit een scheut olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
• Roer de risotto rijst erdoor.
• Blus af met witte wijn.
• Voeg nu zoveel warme bouillon toe totdat de risotto onder staat
• De risotto zal de bouillon gaan opnemen. Voeg net zolang bouillon toe totdat de risotto gaar is.
De geroosterde tomaten:
• Was de cherrytomaten en verwijder de kroontjes.
• Meng in een ovenschaal een scheut olie, de rest van de tomaten en sperziebonen.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Schuif in de oven en bak in circa 6 - 10 minuten, naar eigen gewenste gaarheid.
• Roer de crème fraîche en de groente door de risotto.
0 reacties