De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

risotto met geroosterde sperziebonen en tomaat

30 min kooktijd
Risotto met geroosterde sperziebonen en tomaat

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

• Verwarm de oven voor op 180°C.

De sperzieboontjes:
• Maak de sperziebonen schoon door de punten te verwijderen.
• Kook deze in 5 minuten beetgaar
• Giet af.

De risotto:
• Pel en snipper de sjalot, pel en hak de knoflook.
• Verhit een scheut olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
• Roer de risotto rijst erdoor.
• Blus af met witte wijn.
• Voeg nu zoveel warme bouillon toe totdat de risotto onder staat
• De risotto zal de bouillon gaan opnemen. Voeg net zolang bouillon toe totdat de risotto gaar is.

De geroosterde tomaten:
• Was de cherrytomaten en verwijder de kroontjes.
• Meng in een ovenschaal een scheut olie, de rest van de tomaten en sperziebonen.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Schuif in de oven en bak in circa 6 - 10 minuten, naar eigen gewenste gaarheid.
• Roer de crème fraîche en de groente door de risotto.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker