Risotto met gegrilde pomodori tomaten

3
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Risotto

Breng in een pan het water met de bouillonblokjes aan de kook. Pel en snipper de sjalot. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit olie in een hapjespan met dikke bodem en fruit de sjalot en knoflook circa 2 minuten. Voeg de rijst toe en bak, al roerende, circa 3 minuten tot de rijst glazig is. Schep lepel voor lepel de bouillon bij de rijst en blijf roeren tot de rijst in circa 20 minuten gaar is. Snijd de artisjokbodems in vieren, roer ze door de risotto en warm de risotto circa 3 minuten door. Zet het vuur uit. Rooster het amandelschaafsel circa 3 minuten in een droge pan. Rasp de pecorino. Roer de boter en de pecorino door de risotto. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Pluk en scheur de blaadjes basilicum in stukken.

Gegrilde pomodori tomaten

Verwarm de grillpan. Snijd de tomaten door de helft en bestrijk ze met olijfolie. Gril de tomaten circa 2 minuten op de snijkant zodat er een mooie grillstreep ontstaat.

Serveren

Verdeel de risotto over borden. Verdeel daar de gegrilde pomodori tomaat over en garneer met de basilicum en geroosterde amandelen.  

Ingredienten

4
Personen

Risotto met gegrilde pomodori tomaten

  • 900 ml water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g risottorijst
  • 400 g artisjokbodems uit blik
  • 55 g amandelschaafsel
  • 1 klontje boter
  • 150 g Pecorino
  • 0.5 bosje basilicum
  • 6 pomodori tomaten

Extra nodig

  • rasp
  • grillpan
Geef je waardering
3