Rijstsalade

12
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kerrie-yoghurtdressing
Verhit de olijfolie in een kleine steelpan en fruit de kerriepoeder circa 1 minuut op laag vuur. Laat de kerrie-olie afkoelen. Meng de mayonaise, yoghurt, azijn en kerrie-olie met elkaar.

Rijstsalade
Snijd de bosui in ringen en laat 5 minuten in koud water staan zodat het knapperig wordt. Schil en snijd de bospeentjes in schuine plakjes. Snijd de bleekselderij in dunne plakjes. Snijd de komkommer in stukjes. Meng de kerriedressing en de gesneden groente door de rijst. 

Ingredienten

4
Personen

Kerrie-yoghurtdressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • 1 el bleekselderij

Rijstsalade

  • 1 bosui
  • 4 bospenen
  • 1 stengel bleekselderij
  • 0.5 komkommer
  • 150 g gekookte witte rijst
  • 50 g veldsla

Extra nodig

  • dunschiller
Geef je waardering
12