De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rijstepapdessert met 5-spice kroepoek en kemiricrumble

Een veelzijdig dessert met romige rijstepap, krokante kroepoek en banaancompote met een heerlijke crumble.

Rijstepapdessert met 5-spice kroepoek en kemiricrumble

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Rijstepap

Halveer het vanillestok in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk aan de kook en voeg daarna de vanille en de uitgeschraapte vanillestokje toe. Kook de rijst gaar. Voeg daarna pas de suiker toe. Verwijder het stokje.

Serveer de rijstepap met een beetje kaneelpoeder.

5-spice kroepoek

Spatel alle ingrediënten door elkaar. Kneed met de hand goed door. Verpak het deeg in plasticfolie en vries in tot het deeg goed stevig is. Verwarm het frituurvet tot 180°C. Snij flinterdunne plakjes. Frituur de kroepoek circa 1 minuut en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi de kroepoek met poedersuiker.

Banaancompote

Schil de bananen en snij in blokjes. Verwarm de bruine suiker in de pan tot de suiker een beetje karameliseert. Halveer de limoen en voeg het sap toe, kook kort door en voeg de banaan toe. Warm circa 1 minuur door. Giet de compote in een kom en dek af met plasticfolie. Laat afkoelen.

Kermiri-crumble

Verwarm de oven voor op 170°C. Mix de kemerinoten met de suiker tot een fijn poeder, meng vervolgens met de bloem. Verkruimel de boter erboven en wrijf tot een crumble. Bak de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat in circa 10 minuten goudbruin en gaar.

Opmaak

Verdeel een lepel rijstepap over een stuk bananenblad. Schep er een lepel crumble op en leg er een plakje kroepoek op. Serveer de bananencompote op de kroepoek en rasp er wat limoenschil over.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker