- Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Was en snijd de prei in halve ringen.
- Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
- Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken op een zeef.
- Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de aardappelschijfjes, paprika en de prei circa 4 minuten.
- Kluts de eieren en meng de kaas door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
- Voeg de spinazie en de eieren toe aan de groente in de pan.
- Leg een deksel op de pan en gaar de aardappeltortilla circa 8 tot 10 minuten tot de eieren gestold zijn.
- Draai eventueel, met behulp van een bord, de tortilla om zodat beide kanten goed gebakken zijn.
Salade
- Halveer de cherrytomaten.
- Snijd de zwarte olijven in ringentjes.
- Meng in een kom de cherrytomaten, zwarte olijven, rucola, maïskorrels en de olijfolie.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de salade.
Serveer de tortilla met stokbrood.
0 reacties