Rijk gevulde aardappeltortilla met groente

13
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Was en snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en de knoflook circa 2 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en bak circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is. Haal de spinazie uit de pan en laat het uitlekken op een zeef.
  • Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de aardappelschijfjes, paprika en de prei circa 4 minuten.
  • Kluts de eieren en meng de kaas door de eieren. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
  • Voeg de spinazie en de eieren toe aan de groente in de pan.
  • Leg een deksel op de pan en gaar de aardappeltortilla circa 8 tot 10 minuten tot de eieren gestold zijn.
  • Draai eventueel, met behulp van een bord, de tortilla om zodat beide kanten goed gebakken zijn.

Salade

  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de zwarte olijven in ringentjes.
  • Meng in een kom de cherrytomaten, zwarte olijven, rucola, maïskorrels en de olijfolie.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Halveer de citroen en pers 1 helft uit boven de salade.


Serveer de tortilla met stokbrood.

Ingredienten

4
Personen

Rijk gevulde aardappeltortilla met groenten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 prei
  • olijfolie om in te bakken
  • 500 g jonge spinazie
  • 350 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 6 eieren
  • 100 g geraspte kaas
  • 1 stokbrood

Salade

  • 250 g cherrytomaatjes
  • 50 g zwarte olijven
  • 150 g rucola
  • 150 g maïskorrels
  • 50 ml extra vergine olijfolie
  • 1 citroen
Geef je waardering
13