Pasta
- Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de rigatoni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Broccoli
- Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
- Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
- Pureer met een pureestamper de ricotta en de broccoli samen met het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
- Rasp de schil van de limoen en meng door de broccolipuree.
Gehaktballetjes
- Pel en snipper de sjalot.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Knijp de vulling uit de worstjes en rol er kleine gehaktballetjes van.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 3 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit circa 2 minuten mee. Schep de gehaktballetjes uit de koekenpan en roer ze door de broccolipuree. Meng de rigatoni door de broccolipuree.
- Rasp de pecorino.
Serveren
- Serveer de rigatoni en bestrooi met de geraspte pecorino.
0 reacties