Rigatoni met broccoli, ricotta en limoen

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Pasta

  • Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de rigatoni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Pureer met een pureestamper de ricotta en de broccoli samen met het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de schil van de limoen en meng door de broccolipuree.

 

Gehaktballetjes

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Knijp de vulling uit de worstjes en rol er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 3 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit circa 2 minuten mee. Schep de gehaktballetjes uit de koekenpan en roer ze door de broccolipuree. Meng de rigatoni door de broccolipuree.
  • Rasp de pecorino.

 

Serveren

  • Serveer de rigatoni en bestrooi met de geraspte pecorino.

 

 

Ingredienten

4
Personen

Rigatoni met broccoli, ricotta en limoen

  • 300 g rigatoni
  • 2 stronken broccoli
  • 100 g ricotta
  • 1 limoen
  • 1 sjalot
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g varkensbraadworsten
  • olijfolie om in te bakken
  • 20 g Pecorino

Extra nodig

  • pureestampeer
Geef je waardering
5