De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rigatoni met broccoli, ricotta en limoen

30 min kooktijd
Rigatoni met broccoli, ricotta en limoen

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Pasta

  • Breng een grote pan water met een beetje zout aan de kook en kook de rigatoni volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Broccoli

  • Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook.
  • Snijd de broccoli in roosjes, schil de steel en snijd de steel in blokjes. Kook de broccoli in circa 5 minuten beetgaar. Giet af en bewaar wat van het kookvocht.
  • Pureer met een pureestamper de ricotta en de broccoli samen met het achtergehouden kookvocht. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Rasp de schil van de limoen en meng door de broccolipuree.

 

Gehaktballetjes

  • Pel en snipper de sjalot.
  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Knijp de vulling uit de worstjes en rol er kleine gehaktballetjes van.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes circa 3 minuten. Voeg de sjalot en de knoflook toe en fruit circa 2 minuten mee. Schep de gehaktballetjes uit de koekenpan en roer ze door de broccolipuree. Meng de rigatoni door de broccolipuree.
  • Rasp de pecorino.

 

Serveren

  • Serveer de rigatoni en bestrooi met de geraspte pecorino.

 

 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker