Ricotta cheesecake met passievruchtencurd

44
Gemiddeld
Ricotta cheesecake met passievruchtencurd

Ingredienten

0
Personen

Ricotta cheesecake met passievruchtencurd

  • 60 g boter
  • 200 g speculaas
  • 50 g amandelmeel
  • 500 g ricotta
  • 400 g magere kwark
  • 200 g suiker
  • 6 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 pot passievruchtencurd

Extra nodig

  • bakvorm van ca 24 cm doorsnede
  • bakpapier

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de boter.
  • Maal de koekjes met het amandelmeel fijn.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Meng de boter met het koekkruim in de springvorm en druk aan. Bak 10 minuten op 180 °C.
  • Roer de ricotta, kwark, suiker, eieren en vanille extract door elkaar.
  • Draai de oven terug naar 150 °C.
  • Stort de vulling op de koekjesbodem.
  • Bak 1,5 uur op 150 °C. Laat daarna nog 2 uur in de oven staan.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Als laatste verdeel de passievruchtencurd over de bovenkant.

Deze zal niet zo druipen als die van mij aangezien ik ongeduldig was en het er half warm overheen goot.

Geef je waardering
44