Ricotta cheesecake met passievruchtencurd

14
Gemiddeld

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Smelt de boter.
  • Maal de koekjes met het amandelmeel fijn.
  • Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
  • Meng de boter met het koekkruim in de springvorm en druk aan. Bak 10 minuten op 180 °C.
  • Roer de ricotta, kwark, suiker, eieren en vanille extract door elkaar.
  • Draai de oven terug naar 150 °C.
  • Stort de vulling op de koekjesbodem.
  • Bak 1,5 uur op 150 °C. Laat daarna nog 2 uur in de oven staan.
  • Zet een nacht in de koelkast.
  • Als laatste verdeel de passievruchtencurd over de bovenkant.

Deze zal niet zo druipen als die van mij aangezien ik ongeduldig was en het er half warm overheen goot.

Ingredienten

0
Personen

Ricotta cheesecake met passievruchtencurd

  • 60 g boter
  • 200 g speculaas
  • 50 g amandelmeel
  • 500 g ricotta
  • 400 g magere kwark
  • 200 g suiker
  • 6 eieren
  • 1 eidooier
  • 1 tl vanille-extract
  • 1 pot passievruchtencurd

Extra nodig

  • bakvorm van ca 24 cm doorsnede
  • bakpapier
Geef je waardering
14