Regenboog couscoussalade

8
Gemiddeld

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd
  • Doe de tomatencouscous en de citroen in een glazen schaal. Giet over de couscous kokend water zodat het ongeveer een vingertop onder het water staat. Dek het geheel af met plasticfolie en zet opzij.
  • Maak van de wortels linten. Dit kan je doen met de mandoline, mits je daar geen traumatische ervaringen mee hebt. Ik gebruik de aspergeschiller.
  • Schil de grapefruit.¬†Snijd de tomaten en grapefruit in plakken.
  • Haal de citroen uit de couscous en knijp het sap erin. Stort de couscous op een grote schaal en sprenkel er lekker olijfolie wat overheen. Breng het ook een beetje op smaak met zout en peper.
  • Pluk de blaadjes van de munt.
  • Nu is het een kwestie van de groente en fruit erdoorheen scheppen, de feta eroverheen brokkelen en garneren met de munt.

Ingredienten

4
Personen

Regenboog couscoussalade

  • 150 g tomatencouscous oftewel oranje couscous
  • 0.5 citroen
  • 8 wortels (in verschillende kleuren)
  • 1 grapefruit
  • 10 cherrytomaatjes
  • 1 el olijfolie
  • 4 takjes munt
  • 75 g feta
Geef je waardering
8