Rabarbercouscous

19
Makkelijk
Rabarbercouscous

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Rabarbercouscous

Breng een pan met het water en het kippenbouillonblokje aan de kook. Strooi de couscous in een kom en schenk de bouillon erbij. Dek de kom af met een bord en laat circa 10 minuten staan tot de couscous de bouillon volledig heeft opgenomen. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de merquezworstjes rondom in circa 5 minuten goudbruin en gaar. Haal de merquezworstjes uit de pan en snijd ze in plakken. Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de dadels in reepjes. Meng de merguezworstjes, paprika, bosuitjes, dadels en rucola door de couscous. Schil de rabarber, halveer de stengels in de lengte en snijd de rabarber in gelijke stukjes. Verhit een scheut olie in een pan en bak de rabarber circa 1 minuut. Voeg de honing toe, breng op smaak met een beetje zout en peper en bak de rabarber in circa 4 minuten gaar. 

Serveren

Verdeel de couscous en de rabarberlinten over borden.

Ingredienten

4
Personen

Rabarbercouscous

  • 600 ml water
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 300 g couscous
  • olijfolie om in te bakken
  • 8 merguezworstjes
  • 1 gele paprika
  • 4 bosuitjes
  • 150 g ontpitte dadels
  • 75 g rucola
  • 4 stengels rabarber
  • 1 el honing

Extra nodig:

  • dunschiller
Rabarbercouscous
Geef je waardering
19