De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Rabarber uit de oven met quinoa

20 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Rabarber uit de oven met quinoa

Bereidingswijze

Rabarber

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Was de rabarber, verwijder de harde draden en snijd de rabarber in gelijke stukjes.
  • Pel en snipper de sjalot.
  • Meng de sjalot, honing, rabarber en de bessensap in een ovenschaal. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie. Stoof de rabarber circa 25 minuten in de oven.

Quinoa

  • Kook de quinoa gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Salade

  • Verhit een pan en rooster de walnoten in circa 3 minuten goudbruin. Laat de walnoten een beetje afkoelen en hak de noten grof.
  • Halveer de cherrytomaatjes.
  • Was de waterkers en snijd grof door.
  • Verbrokkel de geitenkaas
  • Meng in een grote kom de frambozenazijn, honing, mosterd, een beetje zout en versgemalen peper. Schenk al roerend de zonnebloemolie erbij. Roer de walnoten, cherrytomaatjes, waterkers en de geitenkaas door de dressing.

Serveren

  • Verdeel de quinoa en de salade over borden en schep de rabarber op de quinoa.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.