Verwarm de melk tot handwarm en los de gist en de suiker op in de melk. Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand. Schenk het melk-gistmengsel in het kuiltje en kneed de boter en de eidooier erdoor. Meng beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Laat het deeg, in een bloem bestoven kom afgedekt met plasticfolie, circa 30 minuten rijzen.
Rol het deeg uit tot een dikte van 5 millimeter en bekleed een ingevette vlaaivorm ermee. Prik de bodem in met een vork.
Quinoavulling
Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het vanillemerg aan de kook. Spoel de quinoa af en voeg toe aan de melk. Kook de quinoa in circa 20 minuten gaar. Laat de quinoa afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 ÂșC. Splits de eieren en voeg de eidooiers toe aan de afgekoelde quinoa. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf, voeg de suiker in gedeeltes toe. Spatel de eiwitten door de quinoavulling. Verdeel de vulling over de vlaaivorm en bak de vlaai in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar. Laat de vlaai afkoelen.
Garnering
Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep in een spuitzak met een gekartelde spuitmond. Spuit rozetten slagroom bovenop de vlaai. Schaaf de chocolade er met een mesje overheen.
0 reacties