Bladerdeeg
Verwarm de oven voor op 210 °C. Leg de plakken bladerdeeg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Schuif in de oven en bak in circa 10 minuten krokant. Druk de bolle bovenkant van het bladerdeegplakje in zodat er een bakje ontstaat.
Radijs
Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Snijd het groen van de radijsjes en kook de radijsjes circa 3 minuten. Giet de radijsjes af en spoel ze koud met water.
Spinazie met geitenkaas
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak de ui, knoflook en spinazie circa 4 minuten tot de spinazie geslonken is. Breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Zet het vuur uit. Verkruimel de geitenkaas boven de pan met spinazie.
Raapstelen
Meng in een kom de azijn met olijfolie extra vierge en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Meng de raapstelen door de dressing. Rooster de amandelen circa 3 minuten in een droge pan.
Serveren
Verdeel het spinazie-geitenkaasmengsel over de bladerdeegbakjes. Verdeel de raapstelensalade over de borden en garneer met de amandelen en de radijsjes.
0 reacties