Quesadilla
Rul het gehakt in een droge pan. Pel ondertussen de uit en snipper deze fijn. Voeg de gesnipperde ui samen met de tabasco en zout toe aan het gehakt en warm door. Meng nu het gehakt met de maïs.
Smeer twee tortillawraps aan een kant in met zonnebloemolie en leg ze op een bord neer met de geoliede kant aan de onderkant. Verdeel de helft van de kaas over de twee tortillawraps. Verdeel daar de gehakt over en bestrooi het geheel dan met de tweede helft kaas. Bak de quesadilla in een ruime koekenpan tot beide zijdes goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
Salsa van tomaat
Snij de tomaat in vieren en haal de binnenkant eruit. Snij de buitenzijde van de tomaat in grove stukken. Snij de bosui in dunne ringen. Meng de blokjes tomaat en de ringen bosui met elkaar en voeg hieraan de olijfolie. Draai kort in de blender tot een fijnere structuur. Maak op smaak met het zout en de peper.
Serveren
Snij elke quesadilla in zes stukken. Serveer per persoon twee punten op een plat bord. Schep de salsa erbij.
0 reacties