Pure chocolademousse
-
Smelt in een steelpannetje de boter met de chocolade au bain marie.
-
Klop ondertussen de eiwitten met de helft van de suiker tot er stijve pieken ontstaan.
-
Klop in een schone kom de eigelen met de resterende suiker tot een crèmekleurige massa tot verdubbeld in volume.
-
Mix het chocolademengsel met de opgeklopte eigelen. Mix tot een homogene massa.
-
Voeg ⅓ van de eiwitten toe aan het chocolademensgel en mix goed door.
-
Spatel de resterende ⅔ van de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel totdat het volledig is opgenomen.
-
Giet de chocolademousse in een grote kom en zet de chocolademousse minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.
-
Schep bij het serveren een royale lepel op een bord of in een glas. Druppel er een beetje extra vierge olijfolie over en bestrooi met wat maldonzout.
0 reacties