De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pure chocolademousse

Romig, zacht en een rijke chocoladesmaak. Dat is hoe je deze pure chocolademousse het allerbeste kan samenvatten.

15 min. voorbereidingstijd
240 min. wachttijd
Direct naar recept
chocolademousse

Een recept van

Raquel Palla Lorden

Raquel Palla Lorden

"Wist je dat chocolademousse goed kan combineren met een snuf zout en een scheut olijfolie? Zo komt de chocoladesmaak nóg beter tot zijn recht."

Stap-voor-stap het recept maken?

Bekijk de receptvideo

Bereidingswijze

Pure chocolademousse

  1. Smelt in een steelpannetje de boter met de chocolade au bain marie.

  2. Klop ondertussen de eiwitten met de helft van de suiker tot er stijve pieken ontstaan.

  3. Klop in een schone kom de eigelen met de resterende suiker tot een crèmekleurige massa tot verdubbeld in volume.

  4. Mix het chocolademengsel met de opgeklopte eigelen. Mix tot een homogene massa.

  5. Voeg ⅓ van de eiwitten toe aan het chocolademensgel en mix goed door.

  6. Spatel de resterende ⅔ van de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocolademengsel totdat het volledig is opgenomen.

  7. Giet de chocolademousse in een grote kom en zet de chocolademousse minimaal 4 uur in de koelkast om op te stijven.

  8. Schep bij het serveren een royale lepel op een bord of in een glas. Druppel er een beetje extra vierge olijfolie over en bestrooi met wat maldonzout. 

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.