Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pruimen en verwijder de pitten. Snijd de gember fijn. Karamelliseer de suiker in de koekenpan en roer beetje bij beetje de boter erdoor. Zet het vuur uit en zet de pruimen in de karamel. Rol het bladerdeeg dun uit en snijd er een cirkel uit die over de pruimen past. Leg het deeg over de pruimen en bak de tarte tatin in circa 20 minuten goudbruin en gaar.
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
pruimen tarte tatin
30 min kooktijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Bereidingswijze
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten. Log in of maak een account aan.
Programma Verstip
Een snelle inspiratie voor een lekker, gezond recept… Chefkok Bianca Janssen geeft je in een paar minuten tijd voldoende handvatten om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. Of het nu een salade, een dessert, een hoofdgerecht of een soep is: de verstips van Bianca zijn altijd snel, lekker en gezond!
Laat weten wat je van dit recept vindt
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
Reacties op het recept
Meld je aan en praat mee
Deel je ervaring of tips met ons en praat mee met andere 24kitchen fans.
0 reacties