De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

provencaalse quiche met geroosterde groente

30 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Provencaalse quiche met geroosterde groente

Een recept van

John Gerdsen

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Deeg
Zeef de bloem. Meng de gezeefde bloem, eieren, boter en zout tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten.

Vulling
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika, courgette en aubergine. Verwijder de harde kern uit de venkel. Pel de uien en snijd alle groente in gelijke delen van circa 3 centimeter. Pel en snijd de knoflook. Ris de rozemarijn en tijm en hak deze fijn. Leg alle groente op een bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, bestrooi met peper, een beetje zout en de gehakte kruiden en rooster de groente circa 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Eimengsel
Meng de crème fraîche met eieren, de helft van de gerapte kaas, Provençaalse kruiden en een beetje zout en peper.

Quiche
Breng de oventemperatuur terug tot 180 ºC. Bestrijk de ovenschaal met boter. Rol het deeg uit en bekleed de ovenschaal met deeg. Voeg de helft van de groente toe. Giet het eimengsel over de groente tot ze net onder staan. Brokkel de helft van de geitenkaas erover en strooi de overgebleven geraspte kaas erop. Herhaal dit proces nogmaals tot de massa op is. Bak de quiche in het midden van de oven in circa 45 minuten goudbruin en gaar.

Serveren
Snijd in punten en serveer op voorverwarmde borden.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker