Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Provencaalse mosselen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 0.5 venkelknol
  • 2 tomaten
  • 6 kg mosselen
  • olijfolie
  • 100 ml Pernod
  • 1 bosje bladpeterselie

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Pel en snijd de ui en knoflook. Halveer de paprika en snijd de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika, bleekselderij, venkel, en tomaten in stukjes. Was de mosselen en maak ze schoon. Verhit olie in een pan en fruit de ui, knoflook, paprika, bleekselderij en venkel. Voeg de tomaten en de mosselen toe. Blus af met pernod. Leg een deksel op de pan en laat de mosselen in circa 10 minuten gaar worden. Roer de mosselen halverwege door. Snijd de bladpeterselie fijn en roer door de mosselen.

Geef je waardering

8
Provencaalse mosselen