Lamskoteletten
- Verwarm de grillpan of barbecue voor.
- Verfrommel een stuk bakpapier en maak het bakpapier nat.
- Ris de rozemarijn.
- Rasp de schil van de sinaasappel.
- Pel de knoflook.
- Verdeel voor de marinade de rozemarijn, sinaasappelrasp, knoflook, venkelzaad en een beetje zout en versgemalen peper over het bakpapier. Vouw het bakpapier dicht en vouw er een theedoek omheen. Sla met een pan, of iets anders hards, op de theedoek om het geheel te pletten. Voeg een scheut olijfolie extra vierge toe en meng goed.
- Smeer de lamskoteletten in met de helft van de marinade.
- Halveer de sinaasappel en pers het sap van een halve sinaasappel in een kom. Meng de resterende marinade erdoor.
- Gril de koteletten om en om circa 8 minuten tot ze mooi bruin zijn aan de buitenkant en mals en rosé aan de binnenkant. Bestrijk de koteletten regelmatig met de sinaasappelmarinade.
- Snijd het brood in plakken.
- Rooster het brood om en om circa 4 minuten mee met de lamskoteletten in de grillpan. Bestrijk het brood tijdens het grillen ook met de sinaasappelmarinade.
Warme salade
- Pel en snijd de rode uien in halve ringen.
- Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
- Halveer de cherrytomaten.
- Halveer de venkel in de lengte, verwijder de kern en snijd de venkel in stukjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de uien circa een minuut op laag vuur. Voeg de paprika’s, tomaten en venkel toe.
- Pers het sap van de overgebleven sinaasappel uit boven de pan. Voeg de overgebleven marinade en een scheut olijfolie toe. Warm circa 5 minuten door en breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
- Serveer de lamskoteletten met de salade en het brood.
0 reacties