Provençaalse ratatouille met courgette

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Aardappels koken

Breng twee pannen met water aan de kook. Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ze in een pan met water in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Ris de tijm. Verwarm de aardappels op laag vuur en roer de helft van de boter en de helft van de tijm erdoor.

Saucijsjes

Leg de saucijsjes in een kom. Breng water aan de kook en schenk bij de saucijsjes tot ze net onder water staan en laat ze circa 5 minuten wellen. Haal ze uit het water en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de worstjes in circa 5 minuten om en om goudbruin. Ris de tijm fijn en voeg samen met de resterende boter toe aan de worstjes.

Provençaalse ratatouille met courgette

Pel en snipper de ui.Pel en snijd de knoflook fijn. Verhit een scheut olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 2 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 3 minuten mee. Snijd de aubergine in blokjes, voeg samen met de resterende tijm toe aan de ui en knoflook en bak circa 5 minuten mee. Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan met aubergine. Zet het vuur laag en stoof de ratatouille circa 12 minuten. Voeg als de ratatouille te droog wordt een scheutje water toe. Snijd de courgettes in blokjes en roer door de groente. Stoof zonder deksel circa 3 minuten mee.

Serveren

Verdeel de aardappels en ratatouille over borden. Leg de saucijsjes erbij en schep een beetje braadvocht over de worstjes.

Ingredienten

4
Personen

Aardappels

  • 800 g aardappels
  • 2 el boter
  • 4 takjes tijm

Saucijsjes

  • 4 saucijsjes

Ratatouille

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 aubergine
  • 4 tomaten
  • 2 courgettes
  • 2 takjes tijm

Extra nodig:

  • keukenpapier
Geef je waardering
4