Bianca Janssen

Ingredienten

4
Personen

Preischotel met broodkruim en tijm

  • 3 preien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje tijm
  • 1 ei
  • 300 ml room
  • 100 g geraspte Paramzaanse kaas
  • 1 citroen
  • 250 g krieltjes zonder schil
  • 100 g hamblokjes
  • 250 g panko (Japans broodkruim)
  • zout
  • versgemalen peper

Extra nodig

  • ovenschaal

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de preien in halve ringen. Pel en snijd de knoflook fijn. Ris en hak de tijm. Meng de knoflook, de helft van de tijm, ei, room, twee derde Parmezaanse kaas en het sap van de citroen en breng op smaak met zout en peper. Meng prei, krieltjes en hamblokjes door het roommengsel. Verdeel het preimengsel over de ovenschaal. Meng de panko met de resterende tijm en Parmezaanse kaas en verdeel over de ovenschaal. Bak de prei circa 25 minuten in de oven tot de aardappels gaar zijn en de panko goudbruin van kleur.

Geef je waardering

10
Preischotel met broodkruim en tijm