De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Preiclafoutis met vijgensalade

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Preiclafoutis met vijgensalade

Bereidingswijze

Preiclafoutis

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Kluts in een kom de eieren met de melk en roer er, beetje bij beetje met een garde, de bloem doorheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de preien in de lengte. Was de preien onder de kraan en snijd de preien in halve ringen.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Rasp de gruyère.
  • Verdeel de prei en de uien over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel over de prei en strooi de kaas eroverheen.Bak de preiclafoutis in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Vijgensalade
  • Schil de sinaasappel en snijd de partjes los.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern.
  • Snijd de vijgen in plakjes.
  • Meng in een grote kom de honing met de olijfolie extra vierge. Meng de sinaasappelpartjes, tomaten, kropsla en de vijgen door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de preiclafoutis en de vijgensalade over borden. Verdeel de plakken parmaham erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.