Preiclafoutis met vijgensalade

4
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Preiclafoutis

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Kluts in een kom de eieren met de melk en roer er, beetje bij beetje met een garde, de bloem doorheen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Halveer de preien in de lengte. Was de preien onder de kraan en snijd de preien in halve ringen.
  • Pel en snijd de uien in halve ringen.
  • Rasp de gruyère.
  • Verdeel de prei en de uien over een met olie ingevette ovenschaal. Schenk het eimengsel over de prei en strooi de kaas eroverheen.Bak de preiclafoutis in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Vijgensalade
  • Schil de sinaasappel en snijd de partjes los.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Verwijder de buitenste bladeren van de kropsla. Pluk de bladeren van de kern.
  • Snijd de vijgen in plakjes.
  • Meng in een grote kom de honing met de olijfolie extra vierge. Meng de sinaasappelpartjes, tomaten, kropsla en de vijgen door de dressing. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de preiclafoutis en de vijgensalade over borden. Verdeel de plakken parmaham erover.

Ingredienten

4
Personen

Preiclafoutis

  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 50 g bloem
  • 2 preien
  • 2 rode uien
  • 50 g Gruyère
  • olijfolie om in te bakken
  • 75 g parmaham

Vijgensalade

  • 1 sinaasappel
  • 4 tomaten
  • 1 kropsla
  • 100 g vijgen
  • 1 el honing
  • 2 el olijfolie extra vierge

Extra nodig

  • ovenschaal
  • rasp
Geef je waardering
4