De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

praagse sandwiches

Snijd de achterkanten van de asperges en stoom ze 2 minuten op 100 °C of kook ze beetgaar. Kook de eieren 8 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes. Schaaf met behulp van een kaasschaaf plakken van de komkommer. Snijd de tomaatjes in plakjes. Meng de mayonaise, crème fraîche en het citroensap.

25 MIN
Praagse Sandwiches

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de achterkanten van de asperges en stoom ze 2 minuten op 100 °C of kook ze beetgaar. Kook de eieren 8 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes. Schaaf met behulp van een kaasschaaf plakken van de komkommer. Snijd de tomaatjes in plakjes. Meng de mayonaise, crème fraîche en het citroensap. Bestrijk alle boterhammen met de saus en beleg 6 sneetjes brood met sla, ham en asperges. Beleg 6 sneetjes brood met komkommer en ei, wat extra saus en een lepeltje zalmeitjes. Beleg 6 sneetjes brood met kaas, tomaat en een klein takje peterselie. Beleg de laatste 6 boterhammen met sla en salami. Snijd een waaier van de augurken en garneer de sandwiches hiermee. Snijd van alle sandwiches de korstjes af en serveer ze als lunch of snack.

Dit recept komt uit de aflevering over Praag van het programma The Taste of Life Travel. 

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker