Poutine: patat
-
Maak de aardappelen schoon en snijd tot dikke patat.
-
Doe de patat in een grote pan koud water met flink wat zout. Zet op middelhoog vuur en kook de patat voor 15-20 minuten.
-
Haal de patat uit de pan en leg deze op een rek om uit te laten stomen. Leg de patat vervolgens een uurtje in de vriezer om goed te laten uitdrogen. Belangrijk dat ze niet tegen elkaar aan liggen.
-
Verwarm het ossenwit tot 130 °C. Bak de patat voor in circa 6 minuten. Haal de patat uit het vet, schud goed uit en laat op kamertemperatuur komen. Plaats weer een uur in de vriezer op een rooster.
-
Verwarm de zonnebloem tot 180 °C. Bak de patat in ongeveer 3-5 minuten goudbruin. Schep uit het vet. Laat uitlekken en bestrooi met wat zeezout.
Poutine: jus
-
Verwarm de kip- en runderbouillon samen met het blaadje laurier in een pan.
-
Smelt de roomboter in een pannetje. Voeg de bloem toe zodra de boter bruist. Roer goed door. Wanneer dit naar koekjes begint te ruiken kan het bier erbij. Roer goed door en voeg dan de bouillon toe.
-
Voeg de ketchup, de Worcestershiresaus en de appelciderazijn toe. Breng langzaam aan de kook en laat de jus iets indikken. Voeg de sojasaus toe en roer door. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Poutine: toppings
-
Snijd de plakken bacon in blokjes. Verhit een koekenpan en bak de bacon in 8-10 minuten knapperig. Laat uitlekken op een vel keukenpapier.
-
Hak de bieslook fijn en scheur de harde mozzarella in grove stukken.
-
Schep de patat op een grote schaal. Verdeel wat de mozzarella erover en schenk de hete jus op de patat. Maak af met de uitgebakken knapperige bacon en bieslook erover en serveer.
0 reacties