De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pot-au-feu

De pot-au-feu is een traditioneel runderstoofpotje uit de Franse keuken. 24Kitchen-chef Estée Strooker leert je hoe je 'm maakt.

40 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pot-au-feu

Een recept van

Estée Strooker

Miniatuurvoorbeeld

"De stoofpot vul je aan met seizoensgroenten. Er is dus niet één recept. De pot-au-feu maak je per seizoen weer anders."

Bereidingswijze

Pot-au-feu

  1. Snijd de wortel in brede stukken. Snijd de knolselderij in vier brede repen. Schil de aardappels en snijd ze een keer over de lengte doormidden. 

  2. Was en snijd de preien in grove brede stukken. Pel en snijd de uien doormidden. 

  3. Vul een hoge pan met 3 liter water en een snuf zout. Voeg het vlees, de groenten, kruidnagels, laurier en rode wijn aan de pan toe. 

  4. Breng de pan op hoog vuur aan de kook, temper het vuur en laat minimaal zes uur trekken op laag vuur. Leg de deksel op de pan iets open. Schuim de bouillon regelmatig af met een schuimspaan om de bouillon helder te houden. 

  5. Haal na 6 uur het vlees en de groenten uit de pan. Zeef de bouillon en zet hem terug op het vuur. Breng op smaak met een klein scheutje madeira en laat de soep nog wat inkoken. 

  6. Voeg ook wat zout en peper toe. Haal intussen het vlees van de ossenstaart en snijd het stuk runderstoofvlees in grove stukken. Snijd de groenten uit de bouillon in smallere stukken.

  7. Rangschik de groenten en het vlees in een diep bord. Zorg dat het bord rijkelijk gevuld is. Pluk en hak de peterselie en ris de tijm. Strooi de kruiden over het gerecht. 

  8. Schenk de bouillon over de ingrediënten op het bord. Serveer de pot au feu met een lekker stuk Frans stokbrood en boter.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat is pot au feu​?

Pot-au-feu is een Franse stoofpot gemaakt van rundvlees, groenten en kruiden. Deze worden langzaam gekookt in bouillon. Traditioneel bevat het stukken vlees zoals runderborst, schenkel of ossenstaart, samen met wortelen, prei, selderij en aardappelen.

Miniatuurvoorbeeld

Welk vlees voor pot-au-feu​?

Voor pot-au-feu gebruik je rundvlees dat genoeg vet bevat. Geschikte stukken zijn runderborst, schenkel (met merg), ossenstaart en klapstuk, omdat ze langzaam garen en de bouillon een diepe smaak geven.

supermarktvlees keurmerken

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.