Posteleinsalade met kabeljauw

2
Makkelijk

Bereidingswijze

20 minuten totale tijd

Kabeljauw uit de oven

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Snijd de Parmezaanse kaas grof.
  • Maal de Parmezaanse kaas, boter, paneermeel en de zongedroogde tomaten in het bakje van de staafmixer fijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Verdeel de kabeljauw in porties en leg de kabeljauw in een met olie ingevette ovenschaal. Bedek de kabeljauw met het zongedroogde tomatenmengsel en druk het mengsel goed aan. Bak de kabeljauw in de oven in circa 12 minuten goudbruin en gaar.

Posteleinsalade

  • Kook de pipe rigate gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de pasta af, spoel koud en laat goed uitlekken.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Snijd de olijven in ringetjes.
  • Maak de postelein schoon en hak grof door.
  • Meng in een grote kom de pipe rigate, tomaten, olijven, postelein, kappertjes, een scheut olijfolie extra vierge en een scheut balsamicoazijn. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren

  • Verdeel de posteleinsalade over borden en leg daarop een stukje kabeljauw.

Ingredienten

4
Personen

Posteleinsalade met kabeljauw

  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 50 g roomboter
  • 50 g paneermeel
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 400 g kabeljauwfilet
  • olijfolie om in te bakken
  • 300 g pipe rigate
  • 4 pomodori tomaten
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 150 g postelein
  • 2 el kappertjes
  • olijfolie extra vierge
  • balsamicoazijn

Extra nodig

  • staafmixer + staafmixerbakje
  • keukenpapier
  • ovenschaal
Geef je waardering
2