De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

portobello-hamburgers met gebakken vleestomaat

30 min kooktijd
Portobello-hamburgers met gebakken vleestomaat

Een recept van

Evert te Pas

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Portobello’s

  • Snijd de portobello’s in blokjes.
  • Pel en snipper het sjalotje. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de portobello’s, sjalotje, knoflook en Provençaalse kruiden circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat een beetje afkoelen.

Portobello-hamburgers

  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel en de gebakken portobello’s. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal, druk een beetje plat en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat de burgers in circa 12 minuten gaar worden.
  • Bak de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven mee.

Gebakken vleestomaat

  • Snijd de vleestomaten in grove blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, tomaat, azijn en suiker circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel de balletjes, rucola en de gebakken vleestomaat over de broodjes. 

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker