Portobello-hamburgers met gebakken vleestomaat

0
Makkelijk
Portobello-hamburgers met gebakken vleestomaat

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Portobello’s

  • Snijd de portobello’s in blokjes.
  • Pel en snipper het sjalotje. Pel en hak de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de portobello’s, sjalotje, knoflook en Provençaalse kruiden circa 5 minuten. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper. Laat een beetje afkoelen.

Portobello-hamburgers

  • Meng in een kom het gehakt met het ei, paneermeel en de gebakken portobello’s. Vorm hiervan balletjes ter grootte van een pingpongbal, druk een beetje plat en leg ze in een ovenschaal. Zet de ovenschaal in de oven en laat de burgers in circa 12 minuten gaar worden.
  • Bak de pitabroodjes de laatste 5 minuten in de oven mee.

Gebakken vleestomaat

  • Snijd de vleestomaten in grove blokjes.
  • Pel en snipper de ui.
  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de ui, tomaat, azijn en suiker circa 5 minuten op laag vuur. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Snijd de pitabroodjes open. Verdeel de balletjes, rucola en de gebakken vleestomaat over de broodjes. 

Ingredienten

4
Personen

Portobello’s

  • 4 portobello’s
  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 tl provençaalse kruiden

Gehaktballetjes

  • 400 g rundergehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
  • 4 grote pitabroodjes

Gebakken vleestomaat

  • 4 vleestomaten
  • 1 ui
  • 1 el azijn
  • 1 tl suiker
  • 125 g rucola

Extra nodig:

  • ovenschaal
Portobello-hamburgers met gebakken vleestomaat
Geef je waardering
0