Porky Pie

0
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten kooktijd
105 minuten totale tijd

Pie-deeg
Kneed de bloem, boter, roomkaas, water, azijn, bakpoeder en het zout tot een soepel deeg en laat het deeg, ingepakt in plasticfolie, circa 1 uur rusten in de koelkast. Vet de springvorm in en rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot circa 3 millimeter dik. Bekleed het bakblik met het deeg, snijd het overtollige deeg van de rand en kneed weer bij elkaar. Prik met een vork gaatjes in de bodem.

Vulling
Snijd het varkensvlees in kleine blokjes en meng met de hamblokjes. Maak de paprika schoon en snijd in blokjes. Pel en snipper het sjalotje, ris de tijm, pluk de salie en hak beide fijn. Meng samen met het sjalotje en de paprika door het vlees. Breng op smaak met zout, peper en de mosterd. Beleg de bakvorm met het katenspek en schep de vulling erin.

Verwarm de oven voor op 175º C. Rol het overige deeg uit en snijd er een cirkel uit ter grootte van de bakvorm. Dek de taart af met de deegcirkel.

Druk de randen goed aan. Maak in het midden van het deeg een gaatje en maak van een beetje deeg een klein schoorsteentje. Zo kan de stoom ontsnappen tijdens het bakken. Versier de taart met het overgebleven deeg. Meng de eidooier met de room. Bestrijk het deeg met het eidooiermengsel en bak de taart in circa 50 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart afkoelen en verpak strak in plasticfolie. Maak een gaatje op de plek van de schoorsteen.

Gevogeltegelei

Week de gelatine in koud water. Breng de helft van de gevogeltefond aan de kook, knijp de gelatine uit en los de gelatine op in de warme gevogeltefond. Schenk de koude gevogeltefond erbij en laat de gevogeltefond op ijswater lobbig worden. Schenk de afgekoelde gelei door het schoorsteentje van de pie en laat de pie circa 1 uur in de koeling opstijven.

Ingredienten

1
Porties

Pie-deeg

  • 285 g bloem
  • 140 g boter
  • 130 g roomkaas
  • 5 tl koud water
  • 1.5 el azijn
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 mespuntje zout

Vulling

  • 600 g varkensfricandeau
  • 250 g hamblokjes
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 takjes tijm
  • 3 blaadjes salie
  • 1 el mosterd
  • 125 g katenspek

Gelei

  • 250 ml gevogelte bouillon
  • 3 blaadjes gelatine

Extra nodig

  • springvorm
  • boter om in te vetten
  • 1 eidooier
  • 1 scheutje room
  • plasticfolie
Geef je waardering
0