Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Pörkölt met rode paprika

  • 500 g gnocchi di patate
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el paprikapoeder
  • 125 g spekblokjes
  • 400 g kipbraadsticks
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 2 tomaten
  • 2 rode paprika's

Bereidingswijze

Totale tijd: 25 minuten
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pörkölt met rode paprika’s

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en fruit de uien, knoflook, rode peper en de paprikapoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de spekblokjes en de kipbraadsticks toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Schenk het water erbij en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar stoven.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Stoof de tomaten en de paprika’s de laatste 5 minuten mee met de kipbraadsticks. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de gnocchi over borden. Schep de Pörkölt op de gnocchi.

Geef je waardering

13
Pörkölt met rode paprika