Pörkölt met rode paprika

4
Makkelijk

Bereidingswijze

25 minuten totale tijd
  • Kook de gnocchi gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Pörkölt met rode paprika’s

  • Pel en snipper de uien. Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  • Verhit een scheutje olie in een (hapjes)pan en fruit de uien, knoflook, rode peper en de paprikapoeder circa 2 minuten.
  • Voeg de spekblokjes en de kipbraadsticks toe en bak circa 4 minuten mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
  • Schenk het water erbij en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan in circa 15 minuten gaar stoven.
  • Snijd de tomaten in blokjes.
  • Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  • Stoof de tomaten en de paprika’s de laatste 5 minuten mee met de kipbraadsticks. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Verdeel de gnocchi over borden. Schep de Pörkölt op de gnocchi.

Ingredienten

4
Personen

Pörkölt met rode paprika

  • 500 g gnocchi di patate
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 1 el paprikapoeder
  • 125 g spekblokjes
  • 400 g kipbraadsticks
  • 1 el tomatenpuree
  • 150 ml water
  • 2 tomaten
  • 2 rode paprika's
Geef je waardering
4