Poolse rodekoolsoep

11
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Poolse rode koolsoep

  • Pel en snipper de uien.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Schil en snijd de appel in blokjes.
  • Snijd de rode kool in vieren. Verwijder de kern en snijd de rode kool zo fijn mogelijk.
  • Verwarm de boter in een diepe pan en bak de uien, paprika, appel en de rode kool circa 5 minuten. Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 2 minuten mee.
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Schenk het water bij de rode kool en voeg tomaat, bouillonblokjes en versgemalen peper toe. Breng het geheel aan de kook. Kook de soep circa 20 minuten. Pureer de soep met een staafmixer en breng eventueel op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  • Snijd de gedroogde pruimen fijn en roer ze door de soep.

Spekblokjes en pompoenpitten

  • Verwarm een koekenpan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten. Voeg de pompoenpitten toe en bak nog circa 4 minuten mee. Haal de spekjes en pompoenpitten uit de pan en laat uitlekken op een bordje met keukenpapier.

Brood

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  • Verdeel het brood over het rooster van de oven en rooster het brood in circa 8 minuten krokant.

Serveren
Schenk de soep in soepkommen/soepborden en verdeel de spekblokjes en pompoenpitten erover. Serveer het brood ernaast.

Ingredienten

4
Personen

Poolse rodekoolsoep

  • 2 uien
  • 1 groene paprika
  • 1 appels, Elstar
  • 1 kleine rode kool
  • 1 boter
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 vleestomaat
  • 1.5 l water
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 150 g gedroogde pruimen
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 65 g pompoenpitten
  • 8 sneetjes boerenbruin brood

Extra nodig:

  • staafmixer
  • keukenpapier
  • rasp
Geef je waardering
11