De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pompoentaartjes met geitenkaas

30 min voorbereidingstijd
30 min kooktijd
Pompoentaartjes met geitenkaas

Een recept van

Bereidingswijze

Piedeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg dun uit. Vet de gekartelde taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem er goed uit. Beleg de taartvormpjes met het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Leg een stukje bakpapier op het deeg en vul de taartvormpjes met blindbakbonen. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakbonen en bak het deeg in de oven in circa 15 minuten gaar. Haal de deegbakjes uit de vormpjes.

Pompoencompote
Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Breng de pompoen in een brede pan met zoveel water zodat de pompoen net onder staat net onder staat, ahornsiroop en  komijnpoeder aan de kook. Kook de blokjes pompoen in circa 15 minuten gaar. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water, voeg toe aan de kokende compote zodat het dikker wordt. Voeg de abrikozenjam toe en meng goed door. Laat de compote iets afkoelen. Snijd de munt fijn en meng erdoorheen.

Pompoenpitten
Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 2 minuten.

Taart
Verdeel de pompoencompote over de deegbakjes en strijk glad. Verdeel de rucola over de pompoentaartjes en verbrokkel de geitenkaas erboven. Strooi de pompoenpitten eroverheen.

Zelf tomaten, pompoenen, courgettes of eigen kruiden kweken? Hoe pak je dat aan? Hoe krijg je de lekkerste tomaten? En niet te vergeten: wat voor gerechten kun je met zelf verbouwde groente maken? De tuinders van Volkstuindersvereniging Ons Genot en Roberta geven je tips & trucs om met groente aan de slag te gaan.

In elke aflevering staat een zelf geteelde groente centraal en volg je de tuinders in hun volkstuin. De harde kern komt wekelijks bijeen om het reilen en zeilen van de vereniging te bespreken. Inspiratie om die prachtige groente om te toveren in smakelijke gerechten krijg je van Roberta, die de studio in duikt om te koken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker