Pompoentaartjes met geitenkaas

1
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten kooktijd
60 minuten totale tijd

Piedeeg
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Maak een kuiltje in de bloem en meng in het kuiltje boter, water, ei en een snufje zout met elkaar. Kneed beetje bij beetje de bloem erdoor en kneed tot een soepel deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.

Rol het deeg dun uit. Vet de gekartelde taartvormpjes in met boter en bestuif met bloem. Klop de overtollige bloem er goed uit. Beleg de taartvormpjes met het deeg en prik er gaatjes in met een vork. Leg een stukje bakpapier op het deeg en vul de taartvormpjes met blindbakbonen. Bak het deeg circa 15 minuten in de oven. Verwijder het bakpapier met de blindbakbonen en bak het deeg in de oven in circa 15 minuten gaar. Haal de deegbakjes uit de vormpjes.

Pompoencompote
Schil en snijd de pompoen in kleine blokjes. Breng de pompoen in een brede pan met zoveel water zodat de pompoen net onder staat net onder staat, ahornsiroop en  komijnpoeder aan de kook. Kook de blokjes pompoen in circa 15 minuten gaar. Roer het aardappelzetmeel aan met een beetje water, voeg toe aan de kokende compote zodat het dikker wordt. Voeg de abrikozenjam toe en meng goed door. Laat de compote iets afkoelen. Snijd de munt fijn en meng erdoorheen.

Pompoenpitten
Verwarm een pan en rooster de pompoenpitten circa 2 minuten.

Taart
Verdeel de pompoencompote over de deegbakjes en strijk glad. Verdeel de rucola over de pompoentaartjes en verbrokkel de geitenkaas erboven. Strooi de pompoenpitten eroverheen.

Ingredienten

4
Porties

Piedeeg

  • 250 g blowm
  • 100 g roomboter
  • 80 ml water
  • 0.5 ei

Pompoencompote

  • 600 g pompoen
  • 2 el ahornsiroop
  • 1 tl komijnpoeder
  • 2 el aardappelzetmeel
  • 3 el abrikozenjam
  • 0.5 bos munt

Topping

  • 1 el pompoenpitten
  • 75 g rucola
  • 200 g geitenkaas

Extra nodig

  • plasticfolie
  • 4 gekartelde taartvormpjes van ca 8 cm doorsnede
  • boter (kamertemperatuur)
  • bakpapier
  • blindbakbonen
Geef je waardering
1