De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pom

Pom is een ovenschotel uit de Surinaamse keuken. Het wordt onder andere gemaakt van kip, zoutvlees en aardappelen.

85 min kooktijd
Pom

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Pel en snipper de uien. Snijd de tomaten in stukjes. Snijd de kip in stukken en kruid ze met zout, peper en nootmuskaat. Braad in een pan de kip aan in de olie. Voeg ui, tomaat, spek, selderij en bouillon toe en laat dit circa 20 minuten rustig koken. Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng de geraspte aardappel met sinaasappelsap, limoensap en suiker en verdeel de helft van het mengsel over de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover het kipmengsel en dek het af met de rest van het aardappelmengsel. Zet de pom circa 1 uur in de oven.

Dit recept komt uit de aflevering over Paramaribo van het programma The Taste of Life Travel.

In The Taste of Life Travel maakt Rudolph van Veen culinaire ontdekkingsreizen. Rudolph neemt je mee naar prachtige plekken over de hele wereld, zoals Florence, New York, Malta, Stockholm en ons eigen Nederland. Op zijn reizen laat hij zich inspireren door lokale gebruiken en culinaire geheimen en creëert hij eigen variaties op deze wereldgerechten, zodat jij ze kunt bereiden in je eigen keuken. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker