Gevuld gehakt
Kook de eieren voor de vulling hard in 7 minuten en pel ze. Verwijder de korsten van het brood, scheur het brood in kleine stukken en leg in een kom. Schenk de melk erop en laat circa 3 minuten wellen. Knijp het brood uit.
Hak de walnoten fijn. Snijd de parmaham in dunne slierten. Rasp de pecorino. Hak de olijven en peterselie fijn. Meng het gehakt met het brood, de walnoten, ham, pecorino, olijven, paneermeel, een eetlepel bloem en de gehakte peterselie. Breek de eieren boven het gehakt en meng goed door tot er een stevige massa ontstaat. Breng op smaak met een beetje zout en peper.
Rol het gehakt uit tot twee lange brede stroken, maak in elk een geultje en leg de hardgekookte eieren erin. Rol het gehakt zo op dat de eieren worden bedekt. Bloem het gehakt licht. Verhit olijfolie en boter in een pan en voeg het takje rozemarijn toe. Braad het gehakt rondom goudbruin in circa 6 minuten. Voeg vervolgens de wijn en een scheutje bouillon toe. Leg het deksel op de pan en laat het gehakt op laag vuur in circa 45 minuten garen. Voeg indien nodig extra bouillon toe. Laat het gehakt circa 30 minuten rusten met de deksel op de pan voor je het serveert.
Aardappels
Schil en snijd de aardappels in kleine blokjes en blancheer circa 2 minuten. Laat ze afkoelen tot lauwwarm. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan. Bak de aardappels in circa 6 minuten goudbruin en voeg de blokjes paprika toe. Bak nog circa 2 minuten mee met de aardappels. Breng op smaak met beetje zout en peper.
Serveer
Haal het gehakt uit de pan. Snijd het gehakt in plakken van circa 2 centimeter en serveer met de gebakken aardappels en paprika en bestrooi met basilicum.
0 reacties