De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

polpette al limone

30 min kooktijd
Polpette al limone

Een recept van

Roberta Pagnier

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

  • Breng een pan water met zout aan de kook en kook de fusilli gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking.

Polpette al limone

  • Verhit een scheutje olie in een koekenpan.
  • Meng het gehakt met het ei en een beetje zout en versgemalen peper in een kom. Vorm 8 ballen van het mengsel en bak de ballen circa 10 minuten op laag vuur.
  • Verhit de boter in een kleine pan, voeg de bloem toe en roer circa 2 minuten door met een spatel. Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde saus. Laat circa 5 minuten zachtjes koken onder continu roeren.
  • Voeg de Parmezaanse kaas, rasp van de citroenschil en het sap van een halve citroen toe aan de saus en breng op smaak  met een beetje zout en versgemalen peper. Snijd de resterende citroen in vieren.

 Spinazie en doperwten

  • Pel en snijd de knoflook fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en fruit de knoflook circa 2 minuten op laag vuur. Voeg de spinazie en doperwten toe en bak circa 4 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met een beetje zout.

Serveren

Verdeel de fusilli en de spinazie, doperwten en de gehaktballen over de borden. Lepel de saus erover.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker