Polonaise-gebakjes

5
Gemiddeld

Bereidingswijze

25 minuten kooktijd
3 uur en 25 minuten totale tijd
Schuim
Verwarm de oven voor op 80 ºC.
 Klop met de mixer de eiwitten met de kristalsuiker tot stijve pieken. Spatel de poedersuiker en de maïzena erdoor.
 Schep het schuim in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit mandjes van het schuim door eerst een volle cirkel te spuiten en er vervolgens twee of drie randen op te spuiten. Doe dit op een met bakpapier beklede bakplaat. Droog het schuim minstens 3 uur in de oven.

Geitenkaasmousse
Week de gelatine in koud water. Klop de room met de poedersuiker tot yoghurtdikte. Halveer de citroen en pers het sap over de geitenkaas uit. Knijp de gelatine uit en los de gelatine op in aanhangend water. Maal de gelatine in het bakje van de staafmixer glad. Meng door de geitenkaas en spatel vervolgens de room erdoor. Schep de mousse in een spuitzak.

Garnering
Smelt de chocolade au bain-marie. Doop de bovenkanten van de schuimbakjes in de chocolade en kwast de binnenkant van de schuimbakjes in. Spuit de mousse in de bakjes. Schil en snijd de mango in blokjes en meng met de ananasjam. Schep het fruit in de polonaise gebakjes. Plet de diepvriesframbozen zodat de segmenten loslaten. Strooi ze over de polonaise gebakjes. Garneer met een takje munt.

Ingredienten

6
Personen

Schuim

  • 4 eiwitten
  • 125 g suiker
  • 125 g poedersuiker
  • 10 g maïzena

Geitenkaasmousse

  • 2 blaadjes gelatine
  • 200 ml room
  • 1 citroen
  • 200 g geitenkaas
  • 40 g poedersuiker

Garnering

  • 200 g witte chocolade
  • 1 mango
  • 1 el ananasjam
  • 6 diepvriesframbozen
  • 6 takjes munt

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakplaat
  • spuitzak
  • Gladde spuitmond
  • staafmixer + bakje
Geef je waardering
5