De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pollo impanato al limone della zia anna-maria (gepaneerde citroenkippetjes van tante anna maria)

Snijd de salie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de korsten van het brood en maal het met de salie en citroenschil fijn in de keukenmachine. Snijd de basilicum fijn.
Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes.

35 min kooktijd
Pollo impanato al limone della zia Anna-Maria (gepaneerde citroenkippetjes van tante Anna Maria)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Snijd de salie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de korsten van het brood en maal het met de salie en citroenschil fijn in de keukenmachine. Snijd de basilicum fijn.

Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes. Hak de rozemarijn heel fijn. Meng de aardappelplakjes in een kom met de rozemarijn, oregano, 2 eetlepels olijfolie en zout.

Halveer de kipfilets overlangs, zodat je superdunne filets hebt. Bestrooi ze met zout en peper. Doe het broodkruim in een schaal of diep bord. Klop in een andere schaal of bord de eieren los en roer de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Haal de kipfilets eerst door het ei en vervolgens door het gemalen broodkruim.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 minuten om en om goudbruin en krokant.

Leg de aardappelplakjes in de grillpan en grill ze in 4-6 minuten om en om gaar. Maak de veldsla aan met wat olie van de zongedroogde tomaten en peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en schep ze door de sla.

Serveren
Serveer de pollo impanato met de patate en insalata.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker