Pollo impanato al limone della zia Anna-Maria (gepaneerde citroenkippetjes van tante Anna Maria)

9
Gemiddeld

Bereidingswijze

35 minuten totale tijd

Snijd de salie fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil eraf. Snijd de korsten van het brood en maal het met de salie en citroenschil fijn in de keukenmachine. Snijd de basilicum fijn.

Snijd de aardappels in flinterdunne plakjes. Hak de rozemarijn heel fijn. Meng de aardappelplakjes in een kom met de rozemarijn, oregano, 2 eetlepels olijfolie en zout.

Halveer de kipfilets overlangs, zodat je superdunne filets hebt. Bestrooi ze met zout en peper. Doe het broodkruim in een schaal of diep bord. Klop in een andere schaal of bord de eieren los en roer de basilicum en Parmezaanse kaas erdoor. Haal de kipfilets eerst door het ei en vervolgens door het gemalen broodkruim.

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilets in ca. 10 minuten om en om goudbruin en krokant.

Leg de aardappelplakjes in de grillpan en grill ze in 4-6 minuten om en om gaar. Maak de veldsla aan met wat olie van de zongedroogde tomaten en peper. Snijd de gedroogde tomaten in reepjes en schep ze door de sla.

Serveren
Serveer de pollo impanato met de patate en insalata.

Ingredienten

4
Personen

Pollo

  • 4 blaadjes salie
  • 1 citroen
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 6 blaadjes basilicum
  • 400 g kipfilets
  • 2 eieren
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 6 el olijfolie

Chips di patatine

  • 4 middelgrote aardappels
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 0.5 tl oregano
  • 2 el olijfolie

Insalate di pomodori secchi

  • 75 g veldsla
  • 6 zongedroogde tomaten op olie

Extra nodig

  • keukenmachine
  • grillpan
Geef je waardering
9