De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

pollo alla diavola (duivelse kip) & verdure grilgliate (gegrilde groente)

30 min kooktijd
Pollo alla Diavola (duivelse kip) & Verdure grilgliate (gegrilde groente)

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Groente
Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze in circa 20 minuten. Verpak ze in een plastic zakje. Laat circa 20 minuten liggen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 ºC. Snijd de courgettes en aubergines in dunne plakken. Snijd de radicchio in plakken. Pel en snijd de ui in dunne plakken. Ontvel de paprika en verwijder de zaadjes. Verwarm een grillpan. Grill de groente om en om goudbruin.

Poussins
Steek grillpennen door de piepkuikens om de vorm te houden. Leg ze in een lage ovenschaal. Pel en hak de knoflook. Halveer de chilipepers en verwijder de zaadlijsten en hak de pepers fijn. Rasp twee derde van de schil van de citroenen, halveer de citroenen en pers uit. Meng olijfolie met de chilipeper, citroensap en –rasp en eventueel een snufje zout. Marineer de piepkuikens circa 30 minuten in de koelkast. Leg de piepkuikens op een rooster. Leg het rooster op de braadslede. Zet de piepkuikens onderin de oven en grill in de oven circa 10 tot 15 minuten goudbruin. Schep met regelmaat de marinade over de piepkuikens. Draai halverwege het garen de piepkuikens om en schep de marinade erover.

Peterselieboter
Hak de peterselie. Pel en hak de knoflook en meng alles door de zachte boter. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Serveren
Druppel olijfolie over de gegrilde groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schenk twee theelepels van de groentemarinade over de piepkuikens. Serveer de boter bij de piepkuikens, gegrilde groente en ciabatta.

Zoveel landen, zoveel smaken: nog zoveel om te ontdekken en te proeven! Grenzeloos Koken is terug met een nieuw seizoen en weer brengen onze chefs de beste recepten en smaken van over heel de wereld naar jouw keuken. Dit keer delen de chefs Miljuschka, Giovanni, Estée, Danny en Mounir hun herinneringen en recepten met je.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker