Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Groente
Leg de paprika’s in een ovenschaal en rooster ze in circa 20 minuten. Verpak ze in een plastic zakje. Laat circa 20 minuten liggen. Verlaag de temperatuur van de oven naar 160 ºC. Snijd de courgettes en aubergines in dunne plakken. Snijd de radicchio in plakken. Pel en snijd de ui in dunne plakken. Ontvel de paprika en verwijder de zaadjes. Verwarm een grillpan. Grill de groente om en om goudbruin.
Poussins
Steek grillpennen door de piepkuikens om de vorm te houden. Leg ze in een lage ovenschaal. Pel en hak de knoflook. Halveer de chilipepers en verwijder de zaadlijsten en hak de pepers fijn. Rasp twee derde van de schil van de citroenen, halveer de citroenen en pers uit. Meng olijfolie met de chilipeper, citroensap en –rasp en eventueel een snufje zout. Marineer de piepkuikens circa 30 minuten in de koelkast. Leg de piepkuikens op een rooster. Leg het rooster op de braadslede. Zet de piepkuikens onderin de oven en grill in de oven circa 10 tot 15 minuten goudbruin. Schep met regelmaat de marinade over de piepkuikens. Draai halverwege het garen de piepkuikens om en schep de marinade erover.
Peterselieboter
Hak de peterselie. Pel en hak de knoflook en meng alles door de zachte boter. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Druppel olijfolie over de gegrilde groente. Breng op smaak met een beetje zout en peper. Schenk twee theelepels van de groentemarinade over de piepkuikens. Serveer de boter bij de piepkuikens, gegrilde groente en ciabatta.
30 min (voor)bereidingstijd
Met een account kan je dit recept beoordelen. Log in of maak een account aan.
0 reacties