De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

polderhoen met spinazie en aardappel rosti

Snijd de pezen uit de filets en de dijen. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de karnemelk en de dragon en meng de polderhoen er circa 30 minuten in. Breng de aardappels in een pan met water en zout aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.

30 min kooktijd
Polderhoen met spinazie en aardappel rosti

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Snijd de pezen uit de filets en de dijen. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de karnemelk en de dragon en meng de polderhoen er circa 30 minuten in.
Breng de aardappels in een pan met water en zout aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Verwarm de grill voor. Haal de polderhoen uit de marinade en dep hem droog. Grill de kip om en om gaar.
Schil en rasp de aardappels en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep er een laagje aardappelrasp in. Bak de rösti aan beide kanten goudbruin.
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Serveer de spinazie met de rösti en de polderhoen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker