De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Polderhoen met spinazie en aardappel rosti

Snijd de pezen uit de filets en de dijen. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de karnemelk en de dragon en meng de polderhoen er circa 30 minuten in. Breng de aardappels in een pan met water en zout aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Polderhoen met spinazie en aardappel rosti

Bereidingswijze

Snijd de pezen uit de filets en de dijen. Pluk en snijd de dragon fijn. Meng de karnemelk en de dragon en meng de polderhoen er circa 30 minuten in.
Breng de aardappels in een pan met water en zout aan de kook en kook ze in circa 20 minuten gaar.
Verwarm de grill voor. Haal de polderhoen uit de marinade en dep hem droog. Grill de kip om en om gaar.
Schil en rasp de aardappels en breng op smaak met zout en peper. Verhit een scheut olie in een koekenpan en schep er een laagje aardappelrasp in. Bak de rösti aan beide kanten goudbruin.
Pel en snijd de knoflook fijn. Pel en snipper de ui. Verhit olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Breng de spinazie op smaak met zout en peper.
Serveer de spinazie met de rösti en de polderhoen.

Rudolph van Veen gaat terug naar de basis van het koken en geeft voorlichting over Nederlandse producten. In elke aflevering staat één groente of product centraal. Rudolph bezoekt de kwekerij zodat men kan zien waar ingrediënten vandaan komen en hoe hoog de kwaliteit van deze Nederlandse producten is. Samen met Rob Baan ontdekt hij de verhalen achter de heerlijkste Nederlandse groente, maar ook bezoekt hij bijvoorbeeld bedrijven waar Nederlandse kazen gemaakt worden en boerderijen met scharrelvlees. Vervolgens worden er heerlijke recepten bereid met deze producten, waarbij voldoende uitleg wordt gegeven over de verschillende ingrediënten en kooktechnieken.

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.