De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Pokébowl met vegan-vissticks

Dit is dé kindvriendelijke variant van de bekende pokébowl. In het programma Lekker Snel! laat Jet zien hoe je pokébowl met vegan-vissticks maakt.

25 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Pokébowl met vegan-vissticks uit het programma Lekker Snel!

Een recept van

Jet van Nieuwkerk

Jet van Nieuwkerk

“Pokébowl is een heel populair gerecht. Het ziet er heel vrolijk uit en je kunt er zulke mooie foto’s van maken. Deze pokébowl is zo mooi dat je hem gelijk op Instagram kunt plaatsen.”

Bereidingswijze

Pokébowl met vegan-vissticks

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

  2. Breng 50 ml water met de azijn en suiker aan de kook. Laat de suiker al roerende oplossen en zet het vuur uit. Laat iets afkoelen.

  3. Snijd de radijzen in plakjes en doe in een kommetje. Giet het azijnmengsel erover en zet weg.

  4. Verhit de olie in een koekenpan en bak de vissticks in 10 min. rondom gaar.

  5. Schil de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en in blokjes.

  6. Halveer de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd in reepjes.

  7. Schil de komkommer, halveer in de lengte en snijd in plakjes.

  8. Roer de teriyakisaus door de mayonaise. Giet de radijzen af.

  9. Verdeel de rijst, radijzen, vissticks, komkommer, mango, avocado en sojabonen over kommen. Schep de teriyakidressing erover.

In Lekker Snel! deelt 24Kitchen-chef Jet van Nieuwkerk de allerlekkerste recepten die je binnen half uur op tafel kan zetten. 

Jet op de set van lekker snel

24Kitchen x Picnic

Alle recepten bestel je gemakkelijk in de Picnic-app. Met één klik in je mandje, morgen al op tafel. Altijd gratis thuisbezorgd!

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.