De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

poire belle hélène met gesuikerde bloemen

Laat de peren uitlekken. Leg per bord 5 partjes peer in cirkel op het bord. Schep in het midden een quenelle op bord. Serveer met de chocoladesaus.

150 min kooktijd
Poire Belle Helene met gesuikerde bloemen

Een recept van

Hidde de Brabander

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gekristalliseerde viooltjes
Verwarm de oven voor op 80 °C. Haal de viooltjes door het losgeslagen eiwit en vervolgens door het eiwit. Droog de viooltjes in circa 2 uur.

Gepocheerde peer
Schil de peren, halveer en verwijder de klokhuizen. Snijd de peren in parten. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de witte wijn, water, suiker, vanillemerg, rasp en sap van de citroen tegen de kook aan. Voeg de peren toe, dek af met een vel keukenpapier en plasticfolie en gaar circa 1 uur onder het kookpunt.

Victoriabeslag
Verwarm de oven voor op 170°C. Meng de amandelen met de suiker en de rasp van een halve citroen. Roer hier het eiwit door. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 12 minuten.

Vanilleroomijs
Halveer de vanillestokjes in de lengte, schraap het merg eruit. Verwarm de melk met het vanillemerg en de stokjes. Meng de eidooiers met een deel van de slagroom en de suiker. Meng de rest van de slagroom met de melk. Voeg al roerend de massa van eidooier toe en roer goed door tot circa 85°C. Draai tot ijs.

Chocoladesaus
Breng de slagroom aan de kook en voeg de fijne stukjes chocolade toe. Vermeng alles tot een gladde massa. Giet de saus in een flesje.

Opmaak
Laat de peren uitlekken. Leg per bord 5 partjes peer in cirkel op het bord. Schep in het midden een quenelle op bord. Serveer met de chocoladesaus.

Patisserie om je tanden in te zetten! Hidde de Brabander neemt je mee in de wereld van patisserie en daagt je uit om van en basisrecept iets bijzonders te maken. Van basisrecept tot pronkstuk: patisserie voor iedereen!

In De Brabander Bakt laat patissier Hidde de Brabander je elke keer een basisrecept zien. Van meringue tot botercrème en van bladerdeeg tot chocolade. 

Na het basisrecept gaat Hidde aan de slag en maakt hij een spektakelstuk. Denk aan een prachtige macarontaart, soufflés van kwark en chocoladerepen.

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker