De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

poffert met appel en spek

Bak de spekblokjes en laat deze uitlekken. Schil en snijd de appels in blokjes van circa 5 millimeter. Bekleed de ingevette poffertpan met de plakjes ontbijtspek. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een mengkom en roer het samen met het bakpoeder, de melk, de eieren, kaneelpoeder en het zout tot een glad beslag.

15 MIN
Poffert met appel en spek

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bak de spekblokjes en laat deze uitlekken. Schil en snijd de appels in blokjes van circa 5 millimeter. Bekleed de ingevette poffertpan met de plakjes ontbijtspek. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een mengkom en roer het samen met het bakpoeder, de melk, de eieren, kaneelpoeder en het zout tot een glad beslag. Roer de spekblokjes en de blokjes appel door het beslag. Schenk het beslag in de poffertpan. Breng water aan de kook in een grote pan. Plaats de poffertpan in de pan zodat hij tot driekwart onder water staat. Kook de poffert in circa 2 uur au bain-marie gaar.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Blus af met water en laat koken tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.

Keer de poffert om op een schaal en serveer met de karamelsaus.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker