Poffert met appel en spek

47
Makkelijk

Bereidingswijze

15 minuten kooktijd
2 uur en 15 minuten totale tijd

Bak de spekblokjes en laat deze uitlekken. Schil en snijd de appels in blokjes van circa 5 millimeter. Bekleed de ingevette poffertpan met de plakjes ontbijtspek. Zeef het zelfrijzend bakmeel boven een mengkom en roer het samen met het bakpoeder, de melk, de eieren, kaneelpoeder en het zout tot een glad beslag. Roer de spekblokjes en de blokjes appel door het beslag. Schenk het beslag in de poffertpan. Breng water aan de kook in een grote pan. Plaats de poffertpan in de pan zodat hij tot driekwart onder water staat. Kook de poffert in circa 2 uur au bain-marie gaar.

Karamelsaus
Karamelliseer de suiker beetje bij beetje in een pan. Voeg opnieuw suiker toe zodra de suiker gekaramelliseerd is. Blus af met water en laat koken tot de karamel opgelost is. Haal de pan van het vuur en roer de boter door de karamelsaus.

Keer de poffert om op een schaal en serveer met de karamelsaus.

Ingredienten

1
Porties

Poffert

  • 125 g spekblokjes
  • 2 appels
  • 320 g plakjes ontbijtspek
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 500 ml melk
  • 3 eieren
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 mespuntje zout

Karamelsaus

  • 200 g kristalsuiker
  • 125 ml water
  • 50 g koude boter

Extra nodig

  • boter om in te vetten
  • poffertpan
  • keukenpapier
  • grote kookpan
  • koekenpan
Geef je waardering
47